ua en ru

"Київенерго" почало опалювальний сезон в об'єктах соціальної сфери

ПАТ "Київенерго" 5 жовтня почало активний процес підключення дитячих садів і медичних установ до централізованого опалення. Процедура підключення споживачів соціальної сфери відбувається за їх заявками повідомляє прес-служба "Київенерго".

"Стовідсоткова готовність до зими, яку компанія зазвичай має вже на 1 жовтня, дає можливість починати опалення дошкільних і медичних установ у разі найменшого похолодання, не чекаючи зниження температури повітря до нормативної середньодобової +8 С. Тому "Київенерго" почала процес підключення цих соціально важливих об'єктів за заявками їх керівників ще 30 вересня", - відзначив генеральний директор компанії Едуард Соколовський.

Таким чином, згідно із заявками за станом на 6:00 6 жовтня забезпечені теплом майже 190 споживачів - 11 пологових будинків, 144 дитячі садки і 28 лікувальних установ стаціонарного типу.

В цілому "Київенерго" має забезпечити теплом 16 197 об'єктів - лікарень, дитсадків, навчальних закладів, житлових та адміністративних будівель. Згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації №1815 від 03 жовтня 2011 р. підключення теплопостачання буде відбуватися за умови готовності систем теплопостачання до подачі теплоносія.

"Подача теплоносія в житловий фонд почнеться 10 жовтня згідно із затвердженим графіком. Підключення буде проходити в першу чергу тих будинків, чиї внутрішньобудинкові мережі технологічно готові до отримання тепла, про що свідчать акти готовності систем теплопостачання споживачів. З боку "Київенерго" всі підготовчі роботи завершені, тому пуск тепла залежить тільки від погодних умов і самих споживачів", - підкреслив Соколовський.

Нагадаємо, згідно з розпорядженням КМДА №1815 підключення систем теплопостачання буде проходити в 3 етапи, починаючи з 5 жовтня. Перший етап - підключення дитсадків, пологових будинків та лікарень, другий - загальноосвітніх навчальних закладів згідно із заявками, третій - житлових будинків, починаючи з 10 жовтня.