ua en ru

"Інтер" зняв з ефіру всі святкові концерти та мюзикли

Телеканал "Інтер" з вечора 1 січня 2015 року зняв з ефіру всі святкові концерти та мюзикли. Про це йдеться в повідомленні прес-служби телеканалу.

"Починаючи з вечора 1 січня 2015 року телеканал "Інтер" знімає з ефіру всі святкові концерти та мюзикли, в тому числі і власного виробництва, які раніше анонсувалися", - сказано в повідомленні.

Зокрема, зняті наступні програми: "Новорічний Голубий вогник 2015 року", два концерти Ігоря Крутого, "Гумор року", "Уральські пельмені. 20 років в тісті", "Кращі пісні 2013", "Новорічний парад зірок 2014 року", концерти "Пісня року 2013" і "Жди мене в Новий рік" (ефір у переддень Старого нового року), мюзикли "Новорічні свати" та "Червона шапочка", "Однокласники", "Божевільний день, або Одруження Фігаро", "За двома зайцями", "Снігова королева", "Три мушкетери", "Вечори на хуторі поблизу Диканьки" і "Зоряні канікули".

Причиною цих змін в ефірній сітці названі "бездоказові публічні звинувачення", які були раніше висунуті телеканалу і зв'язку зі змістом новорічних телепередач.

Представники телеканалу заявляють, що святкові розважальні проекти повністю відповідають українському законодавству, і тому не можуть бути причиною для розглядів державних органів.

Нагадаємо, 1 січня Олександр Турчинов закликав Національну раду з питань телебачення і радіомовлення України розглянути питання про позбавлення телеканалу "Інтер" ліцензії у зв'язку з трансляцією передач і концертів з участю осіб, що підтримують захоплення Криму і Донбасу.

Після чого Нацрада прийняла рішення розглянути це питання на найближчому засіданні, на яке було вирішено запросити представників СБУ, Верховної Ради, РНБО і Мінінформації.