ua en ru

"Інтер" вважає неправомірним використання торгової марки "Подробиці" в мультфільмах компанії НІК

ПРАТ "Телеканал "Інтер" направив офіційну претензію компанії "Національні інформаційні системи" (НІС) за фактом порушення прав на використання торговельної марки "Подробиці" в мультфільмах виробництва цієї компанії.

На телеканалі "Інтер" та Inter Media Group також заявляють, що виступають категорично проти виробництва і демонстрації контенту, що принижує людську гідність, такого, що розпалює міжнаціональну ворожнечу, провокує ненависть до певних соціальних груп, містить ненормативну лексику і сцени сексуального характеру.

На телеканалі "Інтер" підкреслили, що не мають відношення до розробки та виробництва мультфільмів компанії НІК. Зазначається, що юридичний департамент Телеканалу "Інтер" направив в НІК претензію з вимогою припинити незаконне використання цих мультфільмах торгової марки "Подробиці". У разі, якщо автори і виробники мультфільмів не відреагують на претензію, "Інтер" залишає за собою право на вирішення питання в судовому порядку.

Взаємовідносини між телеканалом "Інтер" і компанією НІС (виробляє телевізійні програми "Подробиці", "Подробиці тижня", "Чорне дзеркало", "Новини") регламентовані угодою про розмежування відповідальності у сфері інформаційного мовлення, в рамках якого телеканал "Інтер" не має відношення до програмної політики компанії НІК, не втручається у виробництво та не несе відповідальності за зміст продукції компанії НІК.

Відповідний договір фіксує домовленості, досягнуті 23 березня 2014 р., дію договору продовжено до 31 жовтня нинішнього року.