ua en ru

"Індустріальна молочна компанія" розмістила облігації на 200 млн грн

ТОВ "Бурат-Агро", що входить у групу компаній "Індустріальна молочна компанія" (ІМК), завершив первинне розміщення облігацій на 200 млн грн. Про це повідомив виконавчий директор ІМК Євген Осипов, повідомляє прес-служба інвесткомпанії ICU.

"Розміщення облігацій проводиться в рамках залучення фінансування для подальшого розвитку компанії, - зазначив Осипов. - У поточному році ми провели посівну кампанію на земельному банку 82,7 тис. га, що більш ніж в 2 рази перевищує показник 2011 р., при цьому збільшивши частку високомаржинальних культур (кукурудза, соняшник) до 70%. У планах ІМК до кінця 2012 р. збільшити земельний банк до 120 тис. га, забезпечених відповідною інфраструктурою, сховищами і технікою".

Андеррайтерами випуску виступили ПАТ "ВТБ Банк" і ТОВ "Інвестиційний капітал Україна". Термін обігу облігацій - до 26 червня 2014 р. Купонна ставка встановлена на рівні 14% річних.

ІМК займається вирощуванням різних сільгоспкультур і виробництвом молока в північно-західних регіонах України. У 2011 р. консолідована виручка компанії склала 29,1 млн дол., EBITDA - 25,7 млн дол. Акції холдингу обертаються на Варшавській фондовій біржі. На даний момент земельний банк компанії становить 83 тис. га.