ua en ru

"Хамас" не готовий йти на поступки Ізраїлю для укладення перемир'я, - голова руху

Глава руху "Хамас" Халед Машаль заявив, що його організація не має наміру йти на поступки Ізраїлю для укладення перемир'я. "Хто почав війну - той і повинен її завершувати", - цитує слова Машаля телеканал Al-Arabiya. Машаль також заявив, що про перемир'я просив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Останній спростував слова глави "Хамас".

Керівник руху зазначив, що сторони можуть укласти перемир'я, але й ескалація конфлікту також можлива. "Зброя опору застала ворога зненацька", - сказав Машаль.

До негайного припинення насильства в секторі Газа закликали 19 листопада в спільній заяві міністри закордонних справ держав ЄС. "Негайне припинення насильства - в інтересах усіх, особливо в часи серйозної регіональної нестабільності", - наголошувалося в документі.

Палестинська влада повідомила 19 листопада, що з моменту початку ізраїльської спецоперації "Хмарний стовп" 14 листопада в секторі Газа загинули понад 100 осіб. Втрати ізраїльської сторони - три людини.

На даний момент в Ізраїлі розглядають проведення наземної операції в секторі Газа. Для цих цілей були мобілізовані до 75 тис. резервістів.

Нагадаємо, що конфлікт між Ізраїлем і Палестиною загострився після ліквідації лідера угрупування "Бригади Ізеддіна аль-Касама" (бойового крила "Хамас") Ахмада аль-Джабарі 14 листопада ц.р., що стало ізраїльською відповіддю на ракетні обстріли. На це палестинські бойовики відреагували масованим ракетним ударом по ізраїльській території. Командування Армії оборони Ізраїлю почало спецоперацію "Хмарний стовп" і мобілізацію резервістів.

Читайте також: Обама підкреслив необхідність припинення обстрілу ізраїльської території рухом "Хамас"