ua en ru

"Говерла" виграла в Маріуполі, а "Металіст" насилу впорався з "Металургом"

Ужгородська "Говерла" мінімально обіграла в Маріуполі "Іллічівець". "Карпати" вдома виграли у "Таврії" 2:1. А "Металіст" в складному поєдинку з запорізьким "Металургом" виграв 3:2, завдяки хет-трику Девіча.

Ужгородська "Говерла" мінімально обіграла в Маріуполі "Іллічівець". "Карпати" вдома виграли у "Таврії" 2:1. А "Металіст" в складному поєдинку з запорізьким "Металургом" виграв 3:2, завдяки хет-трику Девіча.

Іллічівець - Говерла 0:1
Гол:
Кочіш, 23

Порівняно з попередніми матчами, обидва тренера отримали підкріплення після дискваліфікацій і травм. Склалось враження, що більше це допомогло «Говерлі». Гості спочатку зайняли очікувальну позицію, зосередившись на захисті своїх воріт, коли Рустам Худжамов здалеку спостерігав за подіями на полі. Але досить швидко все змінилось. Першим і єдиним попередженням став простріл Развана Кочіша на Володимира Лисенка, на який партнер не встиг. А от атака з іншого флангу вдалась Віталію Буяльскому, який залишив за спиною кількох опонентів, прострілив на дальню штангу. Там Кочіш випередив Богдана Бутка, який грав на незвичній позиції лівого оборонця - 0:1. Далі все відбувалось схематично: постійні атаки «Іллічівця» і грамотні дії ужгородців у своєму штрафному майданчику.

Суттєвих змін не відбулось у грі господарів навіть після розмови Миколи Павлова з командою. Звичних потрібних слів цього разу тренер, вочевидь, не підібрав. Так, був непоганий удар від Майкона, на який добре зреагував Олександр Надь, були активні спроби щось змінити від Олександра Мандзюка, були заміни, однак все це не мало вирішального значення. До речі, куди ближче до голу одного разу була «Говерла», коли організувала контратаку 3 в 1. У цій ситуації Даміен Ле Таллек вивів на зручну позицію Душана Савіча, однак той пробив у голкіпера. Втім, цей промах не став фатальною помилкою. Для ужгородців у цей день у Маріуполі все було перше - забитий м'яч, зароблені очки, перемога, хоча сюди вони приїжджали 6 разів.

Карпати - Таврія 2:1
Голи:
Зеньов, 75 (з пенальті), Буссаиди, 78 АГ - Пластун, 47 АГ

Напередодні зустрічі «Таврія» зазнала чергових кадрових втрат. Якщо про неможливість зіграти Юрія Путраша та Максима Фещука було відомо заздалегідь, то в останні дні до травмованих приєднались Сергій Назаренко та Станіслав Причиненко. Основний склад гостей все одно виглядав по-бойовому. А от гідної заміни в Янніса Хрістопулоса не було. Не все гаразд з креативністю було і у господарів, адже Младен Бартуловіч та Денис Васін з різних причин дивились за грою з трибуни. Тому у першому таймі було обмаль по-справжньому гострих епізодів, і нулі на табло виглядали абсолютно логічно.

Проте команди надолужили прогаяне після відпочинку. Для початку «Таврія» забила перший гостьовий м'яч сезону. Після прострілу зі штрафного від Максима Калініченка у власні ворота м'яч зрізав Ігор Пластун, тобто самі кримчани на чужих полях ще не забивали. Час йшов, а «Карпати» нічого не могли вдіяти із захистом суперника, який проводив одну з найкращих ігор. Але все змінив Олег Голодюк. Його падіння під час опіки з боку Карла Свенссона було розцінено Анатолієм Абдулою як порушення правил від шведського легіонера. Пенальті реалізував Сергій Зеньов, а потім невідкладно львів'яни відзначились вдруге. Антигероєм для «Таврії» став Аніс Буссаїді, який заробив штрафний на власні ворота, а після удару Голодюка він же зрізав м'яч, дезорієнтувавши Даміра Кахрімана - 2:1. Фінальний штурм сімферопольців мав місце, однак успішним не став.

Металіст - Металург З 3:2
Голи:
Девіч, 18, 23, 76 - Штурко, 45, 61

Вдруге поспіль зустріч проти лідера для запоріжців завершується результативною поразкою з тим самим рахунком, коли команда Сергія Пучкова заслуговує на схвалення відносно атакувальних дій та критичних зауважень за гру на своїй половині поля. «Металіст» на початку зустрічі буквально зім'яв суперника, причому двічі з невеликим інтервалом свої чергові голи забивав Марко Девіч. Паси від Марлоса та Хавьєра були дуже майстерними, однак без неповторних дій форварда вони навряд чи перетворились би на голи. Могли господарі на цьому не зупинятись, та партнери головного голеадора сезону були не такими влучними при завершенні командних зусиль. А постійне бажання запоріжців відігратись почала давати знати про себе перед перервою, коли Юрій Штурко невідпорно пробив після попередніх дій Андрія Шевчука та Руслана Платона - 2:1.

Після перерви гості зуміли забити ще один дуже схожий гол, коли Штурко з середньої дистанції не залишив шансів Владіміру Дішленковичу, а результативний пас до свого активу записав Євген Пісоцький. Майже одразу «Металург» залишився у меншості. Під час виконання кутового харків'янами за тривалі затримування один одного з боку Девіча та Саші Баліча обидва отримали по «гірчичнику», який для чорногорця став другим у матчі. Дотиснути гостей підопічні Мирона Маркевича зуміли, причому втретє у грі і 13-й раз за сезон забив Девіч, а створили нагоду для цього Павло Ксьонз та Хосе Соса - 3:2. Навіть за таких умов Леонардо міг врятувати нічию для гостей, та з ідеальної позиції пробив невлучно. «Металіст» продовжує лідирувати, а запоріжці все ще передостанні.

Використані матеріалу УПЛ