ua en ru

"Голден Телеком" домовився з ВАТ "Укртелеком" щодо умов взаємоз’єднання мереж

"Голден Телеком" домовився з ВАТ "Укртелеком" щодо умов взаємоз'єднання мереж, передає кореспондент РБК-Україна.
Згідно досягнутих домовленостей між ВАТ «Укртелекомом» та ТОВ «Голден Телекомом» про умови взаємоз'єднання мереж, державний оператор припиняє штучне обмеження дзвінків від абонентів «Голден Телекому» на номери телефонної мережі загального користування, а також знімає усі інші обмеження, що застосовувались в ході врегулювання дискусійних питань між операторами минулого тижня. У рамках домовленостей, ВАТ «Укртелеком» відновлює транзит міжнародного трафіку «Голден Телекому» в повному об'ємі, маршрутизацію трафіку абонентів «Голден Телекому» на місцевих мережах в 21 місті України, а також транзит трафіку на міжміських мережах.
"ВАТ "Укртелеком" і ТОВ "Голден Телеком" також дійшли згоди провести розрахунки за взаємно надані послуги у 2010 році на основі симетричних ставок. Це, на нашу думку, є економічно обгрунтованим рішенням, і відповідає інтересам обох компаній", - прокоментував генеральний директор "Голден Телеком" Андрій Міліневський.
ВАТ "Укртелеком" 21 жовтня припинив переговори і почав обмежувати трафік від абонентів "Голден Телекому". У результаті таких дій було обмежено на 50% дозвон абонентів "Голден Телекому" на номери телефонної мережі загального користування у 21 місті України. Раніше "Укртелеком" обмежив транзит міжнародного трафіку і міжміського трафіку "Голден Телекому". Крім того, користуючись розбіжностями двох компаній з приводу ставок взаємоз'єднання мереж, державний оператор не надавав можливості підключення нових місцевих мереж фіксованого зв'язку в 6-ти містах України.
25 жовтня ТОВ "Голден Телеком" звернулося до Національної комісії з питань регулювання зв‘язку України з проханням невідкладно винести дане питання на засідання НКРЗ 28 жовтня 2010 року та провести позапланову перевірку ВАТ "Укртелеком" на предмет порушення вимог законодавства у сфері телекомунікацій.
ТОВ "Голден Телеком" - входить до міжнародної групи VimpelCom Ltd. Компанії надають послуги мобільного і фіксованого зв'язку, передачі даних, доступу в Інтернет з використанням різних технологій, у тому числі оптично-волоконного доступу.