ua en ru

"Газпром" вносить 100 млн євро в капітал South Stream Transport, що будує морську ділянку "Південного потоку"

Рада директорів "Газпрому" на засіданні 10 вересня 2014 р. прийняла рішення внести 100 млн євро в капітал South Stream Transport B.V., яка займається будівництвом морської ділянки газопроводу "Південний потік".

Рада директорів "Газпрому" на засіданні 10 вересня 2014 р. прийняла рішення внести 100 млн євро в капітал South Stream Transport B.V., яка займається будівництвом морської ділянки газопроводу "Південний потік". Про це повідомляє прес-служба "Газпрому".

"Схвалити як правочин, у вчиненні якого є зацікавленість, внесення ВАТ "Газпром" внеску в додатковий капітал компанії South Stream Transport B.V. у розмірі 100 млн євро з оплатою грошовими коштами", - йдеться в повідомленні.

У квітні 2014 р. рада директорів ВАТ "Газпром" схвалила покупку у Gazprom Germania GmbH 50% статутного капіталу South Stream Transport B.V. за 212,6 млн євро. Кількість придбаних акцій склала 205 990 тис. штук.

Акціонерами South Stream Transport B.V. є ВАТ "Газпром" (50%), італійська ENI (20%), німецька Wintershall і французька EDF (по 15% кожна).