ua en ru

"Газпром" знизив ціну на газ для Молдови до 332 дол./тис. куб. м

"Газпром" знизив ціну на газ для Молдови до 332 дол./тис. куб. м
ВАТ "Газпром" і уряд Молдови підписали доповнення до договору про постачання російського газу до 2015 р., згідно з яким ціна на російський газ для Молдови знижена до 332 за 1 тис. куб. м.

ВАТ "Газпром" і уряд Молдови підписали доповнення до договору про постачання російського газу до 2015 р., згідно з яким ціна на російський газ для Молдови знижена до 332 за 1 тис. куб. м. Про це повідомляє "Росія 24".

Дію договору на постачання газу в Молдову минув в 2011 р., ціна газу за контрактом становила 374 дол. за 1 тис. куб. м.

У 2014 р. молдавські споживачі отримають близько 3 млрд куб. м газу, ще 19 млрд куб. м пройдуть через Молдавію транзитом до Туреччини, Болгарії та Албанії.

Крім того, 11 листопада сторони підписали доповнення до угоди про транзит газу через Молдавію на Балкани. "Договори підписані на ринкових умовах. Ми сподіваємося, що молдавські партнери виконають всі умови доставки газу європейським споживачам. І не тільки Молдавія, але й Україна, з якої ми нещодавно підписали угоди за участю представників Європейської комісії. Це дає нам надію, що Київ виконає свої зобов'язання", - заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.