ua en ru

"Газпром" планує підписати меморандум про будівництво заводу СПГ в Ленінградській обл

ВАТ "Газпром" в рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму (20-22 червня 2013 р.) планує підписати з урядом Ленінградської області меморандум про будівництво виробництва зрідженого природного газу (ЗПГ) в регіоні. Про це сьогодні повідомив журналістам віце-губернатор Ленінградської області Дмитро Ялов.

В якості територій для розміщення заводу і терміналу планується розглянути Виборзький і Кингисеппський райони. Вивчення цих територій розпочнеться після укладення меморандуму, після чого буде прийнято рішення про вартість і терміни будівництва. Ялів не уточнив вартість проекту, проте відзначив що мова йде про "мільярди доларів".

Раніше міністр енергетики РФ Олександр Новак повідомляв, що Росія планує збільшити кількість заводів з виробництва ЗПГ до 2020 р. до 4-5, загальний обсяг виробництва може скласти до 50 млн т.

Нагадаємо, в даний час в Росії працює один завод ЗПГ - "Сахалін-2", також у стадії реалізації знаходяться проекти заводів "Ямал СПГ" і "Владивосток СПГ". Крім того, "Роснефть" планує будівництво заводу СПГ на Далекому Сході спільно з американською ExxonMobil.

23 травня 2013 р. у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Газпром планує реалізувати принципово новий проект зі зрідження природного газу крім вже запланованого "Владивосток СПГ", зокрема повернутися до планів будівництва заводу СПГ в балтійському порту Приморськ ("Приморськ СПГ").

Читайте також: "Газпром" втрачає ринки: E.On має намір закуповувати канадський газ (відео)