ua en ru

"Газпром" і MND приступили до створення нового ПСГ в Чехії вартістю 128 млн дол

Заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв і голова ради директорів чеської групи MND Карел Комарек підписали сьогодні в Празі угоду про будівництво нового підземного сховища газу (ПСГ) в Дамборжиці, Південна Моравія. Як говориться в повідомленні "Газпрому", інвестиції в створення ПСГ будуть виділені компаніями в рівних долях і складуть близько 128 млн дол.

"Інвестиції в будівництво підземного сховища газу - це ще один крок на шляху підвищення якості нашої співпраці. Збільшення надійності поставок природного газу в Європу є нашою довгостроковою стратегією, і розширення потужностей в області підземного зберігання газу - важливий її елемент", - сказав Медведєв.

Початок будівництва ПСГ запланований на 2014 р., введення в експлуатацію намічене на 2016 р. ПСГ матиме активний об'єм газу 448 млн куб. м і стане одним з найбільших подібних об'єктів в Чехії.

Група MND, що входить до інвестиційної групи KKCG, є найбільшою нафтогазовидобувною компанією в Чеській Республіці, що спеціалізується на розвідці і експлуатації нафтових і газових родовищ, а також на будівництві і експлуатації підземних сховищ газу.Окрім Чехії MND представлена в багатьох країнах Європи, в регіоні Близького і Середнього Сходу, в Північній Африці і країнах СНД.

Нагадаємо, Чехія купила у Газпрому в 2012 р. близько 8 млрд куб. м газу.

Читайте також: "Газпром" вимагає від України законодавчих гарантій оренди ГТС, - джерело