ua en ru

"Газпром" готується до зростання споживання газу через більш холодну зиму

Правління ВАТ "Газпром" розглянуло готовність об'єктів єдиної системи газопостачання (ЄСГ) до роботи в період пікових навантажень восени-зимою 2012-2013 рр. і заходи, необхідні для забезпечення в довгостроковій перспективі безперебійного газопостачання споживачів в зимовий період. Як повідомило управління інформації "Газпрому", керівникам дочірніх товариств і організацій "Газпрому" доручено своєчасно завершити підготовку об'єктів ЄСГ до експлуатації в осінньо-зимовий період 2012-2013 рр. і забезпечити надійну і безперебійну роботу виробничих потужностей. "Ми готуємося до того, що майбутня зима буде холоднішою і під час піків похолодання нам потрібно буде забезпечувати споживачів більшими об'ємами газу, ніж минулої зими", - сказав офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Зокрема, на засіданні було відмічено, що ЄСГ в основному готова до роботи в майбутній осінньо-зимовий період. В ході підготовки до зими 2012-2013 рр. на об'єктах ЄСГ проведені всі 16 комплексів планово-профілактичних і ремонтних робіт. За 9 місяців 2012 р. виконаний капітальний ремонт 1 тис. 696 км. газопроводів, проведені внутрішньотрубна діагностика 16,8 тис. км газопроводів і обстеження електрометрії 12,9 тис. км газопроводів. Відремонтовано 59 і проведено обстеження 888 підводних переходів. Виконано 539 ремонтів газоперекачуючих агрегатів.

Потенційна продуктивність підземних сховищ газу (ПСГ) "Газпрому" на території Росії була збільшена до рекордних показників: максимальна добова продуктивність на початок сезону відбору - до 671,1 млн куб. м газу, середньодобова продуктивність в грудні - лютому - до 535,9 млн куб. м газу, що відповідно на 23,4 млн і 13,8 млн куб. м вище за аналогічні торішні показники. Зростання середньодобової продуктивності зіставимо з середньодобовим споживанням газу в зимовий період окремими суб'єктами РФ, наприклад Брянською, Кіровською, Омською або Ульяновською областями.

Читайте також: Ціна на газ для України в І кварталі 2013 р. складе близько 432 дол., - Міненерговугілля