ua en ru

"Європейський" пакет законів був ухвалений Радою без голосу Порошенка, - Тарасюк

Вчора Верховна Рада схвалила низку важливих законопроектів для надання безвізового режиму з боку ЄС мільйонам українських громадян, однак багато депутатів, що на словах перед виборцями висловлюються на користь безвізового режиму, не підтримали ці законопроекти. Не було й голосу за ці законопроекти одного з кандидатів у Президенти Петра Порошенка. Про це заявив народний депутат від фракції "Батьківщина", екс-міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

"Вчора для України був дуже важливий день: у Брюсселі були досягнуті домовленості про фінансову допомогу, а в парламенті відбулися надважливі голосування. Ці рішення наближають нас до ЄС та мають для України вирішальне значення у фінансово-економічній стабілізації та протидії агресії Путіна", - повідомив Тарасюк.

Політик також висловив здивування, що один з двох головних претендентів на посаду президента - Петро Порошенко, "який так багато публічно говорить про європейську інтеграцію - просто не з'явився на таке важливе засідання Верховної Ради і не проголосував за пакет проєвропейських законів щодо безвізового режиму для українських громадян".