ua en ru

"Евронаступ" 22 листопада проведе в Києві акцію на підтримку Еврореферендуму

У День Свободи, 22 листопада 2013 р., представники всеукраїнської громадянської мережі "Евронаступ" зберуться біля Адміністрації Президента для передачі підписів на підтримку Еврореферендуму. Про це заявив ініціатор кампанії Сергій Бондарчук, перебуваючи в Одесі.

"Ми продемонструємо, що українці підтримують європейський вибір і готові це зробити на референдумі, якщо він буде проводитися за новими, демократичними законами. Більш того, у разі посилення небезпеки зриву підписання асоціації, цей захід може бути початком Евромайдана - акції народного тиску на владу з вимогами негайно виконати всі вимоги списку єврокомісара Штефана Фюле. Тому у політиків залишилося два тижні для ухвалення необхідних змін, далі своє слово скажуть громадяни, вільні люди, які прагнуть до європейського майбутнього", - заявив Бондарчук.

Він висловив думку, що довіряти європейську перспективу виключно політикам - небезпечно, адже влада і опозиція демонструють неготовність до зрілої, консолідованої роботи заради євроінтеграції.

"Доля угоди про асоціацію та європейського курсу в цілому стала заручником боротьби егоїстичних амбіцій різних кандидатів у президенти. Саме тому своє слово повинні сказати громадяни, які згідно з Конституцією є джерелом влади і носієм суверенітету. Ми повинні нагадати політикам, що народ є господарем держави і може позбавити політиків спекулювати на темі вибору нашого зовнішньополітичного курсу", - додав ініціатор кампанії.

Бондарчук повідомив, що вже більш ніж 250 тис. українців підтримали ідею Еврореферендума, поставивши свій підпис під вимогами змінити закон про народне волевиявлення, і висловилися в підтримку європейського курсу України.

"Зараз по всій країні працює 100 інформаційних наметів і близько 200 мобільних груп, які збирають підписи, поширюють проєвропейські матеріали і мобілізують волонтерів для акцій прямої дії на захист європейського курсу України", - повідомив Бондарчук.

Перебуваючи в Одесі громадсько-політичний діяч також взяв участь у громадській акції "Одеса за європейське майбутнє", дав інтерв'ю місцевим телеканалам та поспілкувався з місцевими блогерами в неформальній атмосфері.