ua en ru

"ЄвроХім" створить СП з китайським виробником спеціалізованих калійних добрив

ВАТ "Мінерально-хімічна компанія" ЄвроХім "планує створити з китайським виробником спеціалізованих калійних добрив Migao Corporation спільне підприємство в провінції Юннань на півдні Китаю. Про це йдеться в повідомленні російської компанії.

ВАТ "Мінерально-хімічна компанія" ЄвроХім "планує створити з китайським виробником спеціалізованих калійних добрив Migao Corporation спільне підприємство в провінції Юннань на півдні Китаю. Про це йдеться в повідомленні російської компанії.

Очікується, що нове СП буде виробляти до 60 тис. т нітрату калію і до 200 тис. т безхлорних NPK добрив на рік. "ЄвроХім" і Migao Corporation планують почати будівництво заводу в 2013 р. і ввести його в експлуатацію в 2014 р. Інші параметри даної угоди поки не розкриваються.

Як заявив генеральний директор "Єврохіму" Дмитро Стрежнєв, Китай - важливий для компанії стратегічний регіон, так як він є найбільшим споживачем добрив у світі. "В даний час ми вже продаємо на китайський ринок більш 200 тис. т спеціалізованих NPK добрив, і нове підприємство - логічний крок у розширенні нашої присутності в регіоні і збільшенні частки спеціалізованих добрив в нашій продуктовій лінійці", - зазначив Стрежнєв.

Migao Corporation виробляє і продає спеціалізовані калійні добрива (нітрат калію і сульфат калію), а також комплексні добрива та побічну продукцію. Компанія має в Китаї вісьмома підприємствами загальною потужністю 620 тис. т добрив на рік.

ВАТ "Мінерально-хімічна компанія" ЄвроХім "створено в 2001р., Його основною продукцією є азотні і фосфорні добрива, а також залізорудний концентрат." ЄвроХім "є вертикально інтегрованою компанією, яка об'єднує видобувні, виробничі підприємства, логістичні компанії і збутову мережу." ЄвроХім "має ліцензії на розробку калійних родовищ в Росії. Він об'єднує ВАТ" Невинномиськ азот "(Ставропольський край), ВАТ" Новомосковський азот "(Тульська область), ВАТ" Ковдорський гірничо-збагачувальний комбінат "(Мурманська область), ТОВ" Промислова група " фосфорит "(Ленінградська область), ВАТ" ЄвроХім - Білоріченська міндобрива "(Краснодарський край) і Lifosa AB (Литва), а також порти і торгові філії. Компанія, що представляє ділові інтереси Андрія Мельниченка, володіє 92,2% акцій групи компаній Eurochem Group SE (перш відомої як MCC Holding Public Company Limited), якій належать 86,3% акцій компанії "МХК" ЄвроХім ". Генеральний директор ВАТ" МХК " ЄвроХім "Д.Стрежнев є бенефіціаром 7,8% акцій групи компаній Eurochem Group SE. Чистий прибуток "Єврохіму" за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) за I квартал 2013р. знизилася в 2,85 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2012 р. і склала 4,8 млрд руб. (158 млн дол), виручка зросла на 30,4% - до 46,7 млрд руб. (1,5 млрд дол).