ua en ru

"Енергоатом" веде активні переговори із Holtec по питанню будівництва сховища ядерного палива

"Енергоатом" веде активні переговори із Holtec по питанню будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП). Про це заявив в.о. директора "Енергоатома" Микита Константінов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Енергоатом" веде активні переговори із Holtec по питанню будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП). Про це заявив в.о. директора "Енергоатома" Микита Константінов (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми ведемо дуже активні переговори із Holtec. Прогрес є, але говорити про нього зараз рано. У нас є цілий ряд питань які треба вирішити, щоб почати активну фазу контракту. Вона почалася з прийняттям закону, але є цілий ряд питань, які треба вирішити. По ним і ведемо переговори", - зазначив Константінов.

Договір про будівництво сховища був підписаний ще в грудні 2005 р. між НАЕК "Енергоатом" і Holtec. Перед цим значно подорожчали послуги з вивезення відпрацьованого палива в Росію. В Мінпріроди до майбутнього будівництва поставилися скептично, відзначивши, що воно буде суперечити закону "Про правовий режим територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи".