ua en ru

100 днів Кабміну: Яценюк вимагає негайно конфіскувати 1,4 млрд дол. "сім'ї" Януковича

100 днів Кабміну: Яценюк вимагає негайно конфіскувати 1,4 млрд дол. "сім'ї" Януковича Екс-президент України Віктор Янукович

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк просить прокуратуру конфіскувати 1,4 млрд дол. "сім'ї" екс-президента України Віктора Януковича на користь держави. Про це він заявив під час публічного звіту про 100 днів діяльності уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд через державну службу фінансового моніторингу заарештувало 1 млрд 420 млн дол. які належали до оточення Віктора Януковича, ці кошти заарештовано протягом півроку. Ми публічно звернулися до органів прокуратури з тим, щоб невідкладно перейти від стадії арешту до стадії конфіскації цих активів", - сказав Яценюк.

Він зазначив, що конфіскація майна Януковича та інших колишніх чиновників дасть можливість додатково влити кошти в українську економіку.

"Ми свою роботу зробили, 1,4 млрд дол. повинні бути конфісковані і повернуті в державний бюджет" , - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що українські силовики заарештували грошові активи екс-президента України Віктора Януковича та його оточення у розмірі близько 4 млрд дол. та 6 млрд грн.