ua en ru

Компанія "Дніпрообленерго" перейменована в "ДТЕК Дніпрообленерго"

ПАТ "Дніпрообленерго" перейменоване в ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго". Про це повідомляє прес-служба ДТЕК за результатами загальних зборів акціонерів компанії, повідомляє прес-служба ДТЕК.

Крім того, на зборах були внесені певні зміни до складу наглядової ради компанії. Новими членами наглядової ради товариства стали компанії DTEK Holdings B.V., DTEK Holdings Limited і Олександр Кущ, кандидатуру якого запропонувала НАК "ЕКУ". Збори акціонерів також обрали новий склад ревізійної комісії товариства, в яку увійшли компанії DTEK Investments B.V., ТОВ "ДПЕК" і НАК "ЕКУ".

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України.

АТ "ДТЕК Дніпрообленерго" займається передачею і збутом електроенергії. Компанія обслуговує регіон площею майже 32 тис. кв. км, загальна довжина ліній електропередач становить 55,4 тис. км, з них 49,7 тис. км повітряних і 5,6 тис. км кабельних ліній електропередач. До складу підприємства входять високовольтні електричні мережі, Дніпропетровські міські мережі, Криворізькі міські електричні мережі і 21 РЕЗ. "Дніпрообленерго" забезпечує електроенергією більше 40 тис. юридичних, а також 1,5 млн побутових абонентів. Найбільші споживачі - підприємства гірничо-металургійного комплексу області, машинобудівної та хімічної промисловості. Чистий прибуток "Дніпрообленерго" за 9 місяців 2011 р. знизився на 65,9% - до 42,9 млн грн. Чистий прибуток "ДТЕК Дніпрообленерго" у І кварталі 2012 р. зменшився в 3,9 рази - до 6 млн 538 тис. грн.