ua en ru

"Дніпро" зберігає друге місце, а "Динамо" розібралося з "Зорею"

В Україні завершилися матчі 30-го туру української футбольної Прем'єр-ліги. Поєдинки відбулися 18 травня.

В Україні завершилися матчі 30-го туру української футбольної Прем'єр-ліги. Поєдинки відбулися 18 травня.

"Дніпро" грав проти донецького "Металурга" і зобов'язаний був перемагати, щоб залишитися на другому місці. І дуже битсро дніпряни вийшли вперед - Кравченко виконав штрафний, м'яч опинився у Жуліано і бразилець пробив точно. Через півгодини Жуліано зробив дубль, результативно пробивши із середньої дистанції. Під кінець тайму О'Ді повернув інтригу у матч, але гол Матеуса після пасу Коноплянки на початку другого тайму закріпив успіх "Дніпра", який в наступному сезоні буде дебютувати в Лізі Чемпіонів.

Сподівався на осічку "Дніпра" "Металіст" та попутно грав проти "Ворскли" і також рано забив. Хоча, вже на 2 хвилині Громов заробив пенальті, який невдало виконав Дедечко. Практично в наступній атаці Шав'єр після прострілу Вільягри в падінні забив єдиний гол у матчі.

Київське "Динамо" довго намагалося "зламати" захист "Зорі" і лише у другому таймі змогло це зробити. На 69 хвилині Ідейє отримав пас від Беланда, увійшов у штрафну, обіграв воротаря і точно пробив по порожніх воротах. Через хвилину Ярмаш зіграв рукою в своїй штрафній і Ярмоленко реалізував пенальті. А ще через 2 хвилини Беланда знайшов у штрафному майданчику "Зорі" Гармаша, який прийняв м'яч і зробив рахунок розгромним. До честі "Зорі", незабаром Данило заробив пенальті і сам його виконав.

В ще одному матчі дня "Чорноморець" грав з "Карпатами", і команди розійшлися нульовою нічиєю.

У наступному сезоні Україну в Лізі Чемпіонів представлятимуть "Шахтар" і "Дніпро", а "Металіст", "Динамо", "Чорноморець" і донецький "Металург" зіграють у Лізі Європи.