ua en ru

"Дніпро" обіграв "Таврію", а "Говерла" програла в Донецьку

Окрім матчу "Металіст" - "Динамо", в неділю були зіграні ще два матчі. У першому донецький "Металург" обіграв "Говерлу" 4:2, а в другому - "Дніпро" впорався з "Таврією".

Окрім матчу "Металіст" - "Динамо", в неділю були зіграні ще два матчі. У першому донецький "Металург" обіграв "Говерлу" 4:2, а в другому - "Дніпро" впорався з "Таврією".

Металург Д - Говерла 4:2
Голи:
Нельсон, 23, Безлихотнов, 32, 69, Мораєс, 37 - Ле Таллек, 34, Лисенко, 66

Перерва у змаганнях наклала відбитки на дії обох команд - як у плану малюнку гри, так і на складах. Наприклад, Сєргєй Ташуєв представив на загальний огляд російського легіонера Нікіту Бєзліхотнова, який став головним героєм зустрічі. А от які перестановки не робить В'ячеслав Грозний, це не приносить користі ужгородцям. Наприклад, недавні придбання в особі Дебатіка Цуррі, Адріана Пуканича та Олексія Бабиря не потрапили навіть до 18-ки у заявці. Натомість дебютували за команду у цьому сезоні Леандро та Разван Кочіш. Тим не менше, «Говерла» програла п'ятий матч поспіль, причому вперше за 9 турів пропустили більше двох м'ячів, а донеччани не знають втрат вдома вже 3 останні поєдинки.

До першого голу у матчі призвела помилка Віталія Лисицького, який видав результативний пас супернику, і Грегорі Нельсон ударом здалеку не відмовився від подарунку. Цей момент став знаком до початку результативного футболу. Перший м'яч Бєзліхотнова в Україні він забив після розіграшу штрафного. Втім, гості швидко повернули мінімальне відставання. Це Даміен Ле Таллек відгукнувся на навіс Кочіша. Однак на перерву «Металург» пішов з більш солідною перевагою. Бєзліхотнов та Джордже Лазіч допомогли забити Джуніору Мораєсу, який і до того мав кілька слушних нагод - 3:1. Після відпочинку суперники обмінялись голами. Володимир Лисенко вийшов з лави запасних та забив головою, скориставшись майстерною подачею Дмитра Трухіна. А завершив справу все той же Бєзліхотнов, який на добиванні не зіпсував момент, коли Олександр Надь відбив перед собою удар Лазіча.

Дніпро - Таврія 1:0
Гол:
Селезньов, 71

Склади суперників дали багато приводів для роздумів. Наприклад, Хуанде Рамос залишив у запасі головних зірок, які добре у вівторок попрацювали у складі національної збірної України - Євгена Коноплянку та Романа Зозулю. Також звертає на себе увагу дебют нашому Чемпіонаті Бруно Гами. Янніс Хрістопулос вперше випустив з перших хвилин одночасно ветеранів та колишніх «зірок» дніпропетровців Максима Калініченка та Сергія Назаренка. Саме перший з них, у якого була капітанська пов'язка, став автором першого небезпечного моменту у матчі, однак його удар пройшов вище поперечини. Констатуємо той факт, що у першому таймі гості так і не змогли нанести влучного удару. Натомість «Дніпро» 6 разів перевірив Даміра Кахрімана. Той дивом витяг дальню спробу у «дев'ятку» Гами, а потім ще й рятував від намагань відкрити рахунок найнепосидючішого серед господарів Матеуса.

Не можна сказати, що після відпочинку тиск на ворота кримчан зріс, однак він змінив свої акценти. Знову не обійшлось без замін, адже вихід на поле спочатку Сергія Кравченка, а потім вищезгаданих збірників, позначився на агресії та додав різнобарв'я атакам господарів. Зозуля з перших хвилин перебування у грі став помітною фігурою, за якою встежити було вкрай важко вже виснаженим захисникам «Таврії». Знову близьким був до влучного удару Гама. Сімферопольці відповідали епізодично і значно менш гостро. За таким умов «Дніпро» все ж не залишив справу вирішення переможця на останні хвилини і забив єдиний м'яч у середині другого тайму. Євген Селезньов, який довго перед цим перебував у затінку, нагадав про бомбардирське вміння, коли відгукнувся на передачу Кравченка і влучив у ближній кут воріт - 1:0. Про фінальний штурм з боку гостей мова не йшла. Тепер дніпряни повернули собі другий рядок.

Використані матеріали УПЛ