ua en ru

"Динамо" вимучило перемогу над "Карпатами", "Дніпро" обіграв "Металург", а "Чорноморець" впорався з "Зорею"

В останніх трьох матчах десятого туру українського чемпіонату "Дніпро" у Запоріжжі насилу обіграв "Металург. Одеський "Чорноморець" продовжив переможну серію вікторією над "Зорею", а київське "Динамо" лише під кінець поєдинку змогло здолати "Карпати".

В останніх трьох матчах десятого туру українського чемпіонату "Дніпро" у Запоріжжі насилу обіграв "Металург. Одеський "Чорноморець" продовжив переможну серію вікторією над "Зорею", а київське "Динамо" лише під кінець поєдинку змогло здолати "Карпати".

Чорноморець - Зоря 3:1
Голи:
Джедже, 8, 55, Рієра, 26 - Болю, 67

Вже у котрому матчі поспіль за участі «Чорноморця» примушує говорити про одне й те саме: команда не знає втоми за дуже щільного графіку, Роман Григорчук знаходить оптимальну тактику, а гравці її виконують. Зважаючи на велику кількість сил та емоцій, витрачених у Хорватії, господарі зробили акцент на стартовий штурм, і він себе виправдав. Один з кутових виконував Сіто Рієра, м'яч йому повернувся, іспанець подав вдруге, і Франк Джедже головою відкриває рахунок. «Зоря» лише після цього змогла піти в атаку. У гостей було кілька змін у складі, у тому числі, і вимушених, адже, наприклад, Ігор Чайковський не зміг взяти участь у зустрічі, хоча був внесений до числа стартових 11-ти. Дмитро Хомченовський перевірив Дмитра Безотосного, а потім гості заволоділи ініціативою. І саме у цей момент пропустили прорив від Джедже лівим флангом, і тепер вже автор першого м'яча відзначився результативним прострілом, віддячивши Рієрі за попередній епізод - 2:0.

До перерви «Чорноморець» уміло утримував перевагу, більше турбуючись про захист власних воріт. А от після відпочинку «моряки» знову здивували суперники, наполегливо шукаючи шляхи до третього голу. І знову ці прагнення не були марними. Причому головними дійовими особами були все ті ж: Рієра дав передачу на хід Джедже, який просунувся вперед і рикошетом від Григорія Ярмаша відправив м'яч за спину Віталію Постранському. «Зоря» не програла «насухо» та з «великим» рахунком. Яннік Болі вийшов на заміну, перехопив передачу досвідченого Олексія Гая та забив м'яч престижу. На цьому основні події завершились. Одесити залишились у трійці лідерів і вперше виграли з рахунком більшим за мінімальний.

Металург З - Дніпро-2:3
Голи: Штурко, 1, Сахневич, 45+1 - Калініч, 10, 33, Зозуля, 74

Хуанде Рамос у другому турі поспіль залишає на лаві запасних Євгена Коноплянку та Романа Зозулю. Цього разу і без них гра попереду була дуже жвавою, але і господарі поля не відставали за цим показником. Навіть намагались випереджати на деяких стадіях зустрічі. Саме «Металург» вразив ворота гостей, коли не минуло ще й 15-ти секунд. Запоріжці розвели м'яч з центру, доставили його до чужого штрафного майданчика, де внаслідок боротьби нагоду для удару, який виявився влучним, отримав Юрій Штурко. Майже одразу лише стійка врятувала дніпропетровців від другого голу, до якого був близький Євген Пісоцький. Втім, досить швидко «Дніпро» відповів двома голами Ніколи Калініча, і кожного разу йому асистував Руслан Ротань. Спочатку хорват забив другий м'яч у турі у падінні, потім головою випередив усіх - 1:2. Ще раз хорват забивав з положення «поза грою». Але на останній хвилині тайму Штурко заробив штрафний і виконав подачу, після якої Андрій Сахневич встановив нічийний підсумок першої половини зустрічі.

Майже так само, помінявшись воротами, «Металург» приголомшив суперника, забивши гол. Але за мить до удару Штурка проти Андрія Шевчука Артем Федецький порушив правила, і Євген Арановський гол не зарахував, а призначив пенальті. Іван Матяж не зумів переграти Дениса Бойка. Згодом Матяж пробив вище воріт з ще більш вигідного становища. У «Дніпра» було не менше нагод для взяття воріт Лібора Грдлічки. Однак цей голкіпер, який невпевнено виглядав до перерви, тепер рятував команду раз за разом. І все ж Зозуля дочекався свого шансу, відгукнувшись на пас ще одного запасного - Євгена Шахова. Відкритий характер футболу не змінився і за рахунку 2:3, та глядачі більше не побачили голів. Вони стали свідками хорошої гри з боку обох команд, однак чергова поразка запоріжців залишає їх на передостанньому місці.

Динамо - Карпати 1:0
Гол:
Ідейє, 84

Оновлений тренерський штаб Олега Блохіна змінив стартовий склад, але двоє футболістів, які вийшли з перших хвилин здивували найбільше - це Сергій Сидорчук та Євген Макаренко. Особливих тактичних нововведень не було помітно. Все та ж ставка на стартовий штурм, вінцем якого був пас Олега Гусєва на Д'ємерсі Мбокані і удар від того метрів з 12-ти у стійку. Львів'яни також йшли в атаку, але вкрай рідко - тоді, коли це дозволяли кияни. А самі господарі продовжували марнувати нагоди. Добре здалеку бив Сидорчук, однак чи то невлучно, чи Олександр Ільющенков грав надійно, а захисники його підстраховували. І все ж ще двічі до завершення перших 45-ти хвилин динамівці вибачили гостей, знову потрапляючи у ту саму стійку. Це зробив після удару головою Мбокані, а після самостійного проходу Юнес Беланда.

Помінявшись воротами, ситуація для гостей стала ще більш безпросвітною. Адже тепер «Карпати» лише захищались, а контргра носила досить умовний характер. Мало не кожен футболіст «Динамо» загрожував чужим воротам. Був і лідер серед тих, хто раз за разом марнував моменти. Як і раніше, Мбокані демонстрував дивовижну нереалізацію стовідсоткових моментів. Вихід на заміну Джермейна Ленса та Брауна Ідейе став вирішальним. Єдину гольову атаку розпочав Ленс навісом на Андрія Ярмоленка, той пробив головою, Ільющенков знову зробив, що міг, але добивання від Ідейе вже не мало перепон - 1:0. Ця перемога дозволяє киянам піднятись на одну сходинку і посідати зараз вже 5 місце.

Використані матеріали УПЛ