ua en ru

"Динамо" впоралося з "Волинню", а "Чорноморець" обіграв "Севастополь"

"Чорноморець", завдяки голам Антонова і Рієри, обіграв вдома "Севастополь". А "Динамо" розгромило Луцьку "Волинь" 4:1.

"Чорноморець", завдяки голам Антонова і Рієри, обіграв вдома "Севастополь". А "Динамо" розгромило Луцьку "Волинь" 4:1.

Чорноморець - Севастополь 2:0
Голи:
Антонов, 15, Рієра, 31

Втома господарів після вояжу до Болгарії і виснажливого поєдинку проти «Лудогорця» не позначилась на їхніх діях протягом чорноморського дербі. Кілька перших хвилин умови намагались диктувати севастопольці, але тривало це недовго. Потім «Чорноморець» двічі легко забив. Розмашиста атака через правий фланг з передачею Євгенія Зубейка, скидкою від Франка Джедже та завершальною крапкою Олексія Антонова призвела до першого голу. Поки гості приходили до тями, одесити скористались дитячою помилкою голкіпера суперника. Ігор Литовка вибив м'яч просто на Антонова, який віддав передачу на Сіто Рієру. Останній влучив у «дев'ятку» практично порожніх воріт - 2:0.

Усім добре відомо, що одесити вміло користуються тією перевагою, що здобувають. Друга половина матчу це цілком підтвердила. Головний акцент у діях господарів був поставлений на обережність поблизу власних воріт. Тим не менше, Артур Карноза отримав нагоду скоротити відставання після сольного проходу, та сил у нього на завершальний удар не вистачило. При цьому і «Чорноморець» багато біля чужих воріт не створив. Хіба що Джедже одного разу наблизив партнерів до «великої» переваги, але сам же не реалізував момент. Таким чином, одесити скористались тим, що «Дніпро» у черговому турі не грав, і вийшли на 3 місце. «Севастополь», попри поразку, входить до десятки кращих.

Волинь - Динамо 1:4
Голи:
Немчанінов, 26 - Безус, 22, Ярмоленко, 35, 70, Ідейє, 66
На 7-й хвилині Гусєв не реалізував пенальті (поперечина)

Чергова перемога у Лізі Європи УЄФА надихнула динамівців на атакуючий футбол у Луцьку. «Волинь» вдруге поспіль у зустрічах з грандами на своєму полі не зуміла дотриматись, перш за все, дисципліни поблизу власних воріт. Кияни були значно швидшими, що і стало вирішальним чинником, хоча не все одразу повернулось на їхню користь. В одній з перших атак Ян Масло рукою перервав простріл Андрія Ярмоленка, зо що Олександр Дердо призначив пенальті у бік господарів. Олег Гусєв впевнено забив з 11-ти метрів, однак кілька гравців до удару увірвались до штрафного майданчика. Повторний удар Гусєва - і м'яч від поперечини залишає межі поля. Однак гості все одно швидко відзначились. Це Роман Безус отримав пас в оточенні кількох суперників, сам пробив і першим встиг на добивання - 0:1.

Пропущений м'яч не спантеличив волинян, і вони внаслідок неординарно розіграного кутового вирівняли становище. Пас Флорентіна Матея допоміг вперше у Прем'єр-лізі відзначитись Дмитре Нємчанінову, удар якого у дальню «дев'ятку» Олександр Шовковський не мав шансів парирувати. Такі події надихнули «Волинь» на подальші атаки, за що «Динамо» швидко покарало. Браун Ідей помітив Ярмоленка у більш вигідній позиції, і той пробив повз Віталія Неділька. Ще до перерви він же двічі примушував голкіпера спробами з дальніх дистанцій демонструвати голкіпера свою майстерність. У другому таймі лучани змушені були ризикувати, а гості цього двічі не пробачили. Тепер партнери робили все можливе, щоб забив Ідейе, і чергова допомога від Гусєва дозволила нігерійцю забити. Ще одна подібна комбінація призвела до того, що Ідейе не переграв Неділька, а Ярмоленко на добиванні оформив гольовий «дубль».

Нагадаємо, що раніше "Металіст" сенсаційно розгромлено в Донецьку, "Шахтар" обіграв "Говерлу", "Таврія" не пропустила в Луганську, а "Карпати" розійшлися миром з "Ворсклою" та "Іллічівець" розібрався із запорізьким "Металургом".

Використані матеріали УПЛ