ua en ru

"Депутатський контроль" звинуватив екс-керуючого мережі "Амстор" у фінансуванні тероризму

Членам міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатський контроль" стала відома інформація про можливе фінансування та підтримку терористів на сході України екс-керуючим мережею "Амстор" Володимиром Вагоровским. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МГО "Депутатський контроль".

У повідомленні наголошується, що депутати направили відповідне звернення Генеральному прокурору України Віталію Яремі з вимогою перевірити цей факт.

Зокрема, зазначають депутати, за загальнодоступною інформацією, готівка магазинів мережі, які знаходяться на території Донецької області, в даний час не інкасується і не надходить на рахунки ТОВ "Амстор Трейд", а, відповідно, до державного бюджету України не сплачуються податки.

За словами співголови МДО "Депутатський контроль" Геннадія Кривошиї, сьогодні органи прокуратури повинні рішуче підходити до припинення діяльності організацій та осіб, які мають відношення до фінансування терористів на Донбасі.

"Головне завдання держави - боротися не тільки із зовнішнім ворогом, але і стежити, щоб внутрішній ворог не стріляв нам в спину, адже від цього залежить життя людей та мир в Україні", - зазначив нардеп.

Крім того, нардепи просять Генеральну прокуратуру розібратися з великою кількістю правопорушень, які унеможливлюють нормальну роботу мережі і можуть бути пов'язані з протизаконною діяльністю і підтримкою терористів.

МДО "Депутатський контроль" бере ситуацію під контроль і вимагає від генпрокурора Віталія Яреми особисто проконтролювати хід досудового розслідування кримінальних проваджень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 31 грудня 2014 р. озброєні люди заблокували роботу ряду магазинів мережі "Амстор" в Києві, Запоріжжі, Дніпропетровську, Маріуполі та інших містах. На місця подій прибула міліція, робота магазинів була відновлена, але ненадовго. Зараз не працюють більшість магазинів мережі "Амстор".

Смарт-холдинг, основний акціонер "Амстора", заявив, що озброєні люди, які блокували магазини мережі, діяли за вказівкою її колишнього керуючого і міноритарного акціонера Володимира Вагаровского. Екс-керуючий не погодився з рішенням головних власників про відсторонення його від управління групою компаній "Амстор" і робить все, щоб дестабілізувати роботу торгових центрів і приховати обсяги розкрадань. Результати аудиту, проведеного головним акціонером, виявили спроби Вагоровського присвоїти компанію, а також розкрадання грошових коштів для особистого збагачення.

Головний акціонер рітейлера - Смарт-Холдинг - звернувся в правоохоронні органи і закликав співробітників зберегти стабільну роботу всіх підприємств групи компаній "Амстор". Зазначається, що екс-керуючий шантажує менеджмент магазинів, примушує не виходити на роботу і приховувати торгову виручку від інкасації.

У даний момент Вагоровський знаходиться за кордоном. Правоохоронці пов'язують його від'їзд з подачею від імені головного акціонера заяв в міліцію на дії екс-керуючого.

Компанія "Гелабран Реал Істейт" - акціонер, який стояв біля витоків створення групи компаній "Амстор", підтримав головного акціонера групи Смарт-холдинг в прагненні стабілізувати роботу торгових центрів "Амстор" по всій Україні. У повідомленні компанії сказано: "Ми засуджуємо дії міноритарного акціонера Володимира Вагоровського і колишнього менеджменту в особі Олександра Вагоровського, які призвели до зупинки роботи магазинів.

"Депутатський контроль" звинуватив екс-керуючого мережі "Амстор" у фінансуванні тероризму

"Депутатський контроль" звинуватив екс-керуючого мережі "Амстор" у фінансуванні тероризму

"Депутатський контроль" звинуватив екс-керуючого мережі "Амстор" у фінансуванні тероризму