ua en ru

"Депутатський контроль" пропонує доопрацювати законопроект про лотереї

Міжфракційне депутатське об'єднання "Депутатський контроль" пропонує доопрацювати зареєстрований у Верховній Раді законопроект "Про лотереї в Україні", оскільки проект закону містить норми, які дозволятимуть процвітання корупції. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МДО "Депутатський контроль".

На думку нардепа фракції "Народний фронт" Віктора Романюка, даний законопроект містить ряд недоліків, які відкривають широкі можливості для зловживань. "Зокрема, мова йде про створення звичайних слот-машин під виглядом миттєвої лотереї. Окрім того, кошти, які може отримати бюджет від діяльності лотерей, досить малі та не відповідають світовому рівню".
Також він наголосив, що в Україні продовжують незаконно працювати три оператори лотерей, два з яких - належать російським власникам.

За словами народного депутата Cтепана Барни від "Блоку Петра Порошенка", 71% лотерейного ринку має ТОВ "М.С.Л", яка підконтрольна одному з найбагатших росіян Михайлові Фрідману. "Ще 23% лотерей володіє російський мільярдер Олег Бойко, який направляє свої прибутки на підтримку російської армії", - підкреслив нардеп.

Члени "Депутатського контролю" підкреслюють, що зареєстрований законопроект "Про лотереї в Україні" не дозволяє вирішити питання "російського" фактора в цій галузі. "Більше того, ініціатори проекту передбачили, що державні лотереї повинні проводитися з використанням електронної системи контролю у реальному часі та мають погоджуватися із Мінфіном. При цьому аналогічних вимог для недержавних лотерей не передбачено. Більше того, жодних обмежень щодо проведення недержавних лотерей з використанням електронної системи прийняття ставок законопроект не містить", - наголосив нардеп від "Народного фронту" Геннадій Кривошея.

Окрім того, члени МДО "Депутатський контроль" переконані, що вартість ліцензій для операторів лотерей надто мала і має бути підвищена.

Нагадаємо, 11 грудня голова Верховної Ради України Володимир Гройсман оголосив про створення у парламенті міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатський контроль".