ua en ru

"Брокбізнесбанк" відновив співпрацю з VISA

"Брокбізнесбанк" повністю відновив свою співпрацю з міжнародною платіжною системою Visa International.

"Брокбізнесбанк" повністю відновив свою співпрацю з міжнародною платіжною системою Visa International. Про це повідомляє прес-служба банку.

"На сьогоднішній день всі обмеження за видами операцій за картками Visa зняті. Наші клієнти можуть розраховуватися ними в торгових мережах та знімати готівку в банкоматах в межах встановлених лімітів", - заявив перший заступник голови правління "Брокбізнесбанку" Петро Пекур.

"У зв'язку із зростанням оборотів по картках Visa в останні два тижні "Брокбізнесбанк" отримав від платіжної системи вимогу збільшити свій гарантійний депозит у цій платіжній системі. 13 лютого банк перерахував Visa International необхідні кошти", - повідомили в прес-службі.

Раніше Visa ввела обмеження по транзакціях карток, випущених банком, на зняття готівки в інших банках і на операції за кордоном, у зв'язку з чим "Брокбізнесбанк" почав випуск додаткових платіжних карток системи MasterCard для всіх своїх клієнтів.

"Брокбізнесбанк" є членом міжнародної платіжної системи MasterCard з 2000 р., а системи VISA - з 2003 р.

Нагадаємо, НБУ виділив "Брокбізнесбанку" рефінансування у розмірі 1 млрд грн.

"Брокбізнесбанк" заснований у 1991 р. У липні 2013 р. стало відомо, що група компаній ВЕТЕК початку входження в акціонерний капітал "Брокбізнесбанку".

За даними банку, на 1 січня 2014 р. Олександр Буряк володів 9,3961% його акцій, Сергій Буряк - 9,3962%. ВЕТЕК контролює близько 40% акцій банку. ВЕТЕК 13 лютого прийняла рішення перевести на обслуговування у "Брокбізнесбанку" всі свої дочірні компанії.

Згідно з даними НБУ, на 1 жовтня 2013 р. "Брокбізнесбанк" займав 18-е місце за розміром загальних активів (17,691 млрд грн) серед 178 українських банків.