ua en ru

"Бориспіль" самостійно організує діяльність магазинів duty free у терміналі D, - Мінінфраструктури

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" візьме на себе організацію діяльності магазинів duty free і мережі громадського харчування в терміналі D. Про це під час брифінгу в Кабінеті міністрів України заявив міністр інфраструктури України Володимир Козак, передає прес-служба Мінінфраструктури.

"Готується нова концепція розміщення і управління комерційними площами в терміналі D. Аеропорт на основі договорів франшиз з провідними світовими операторами самостійно організовувати діяльність магазинів duty free і мережі громадського харчування", - повідомив Козак.

Подібна концепція успішно діє в деяких аеропортах світу, наприклад, в одному з найбільших аеропортів Азії - Чанги (Сінгапур), пасажиропотік якого становить 46 млн осіб на рік.

Нагадаємо, 31 липня Фонд державного майна (ФДМ) у Київській області оголосив конкурс на розміщення ресторанів і магазинів duty free у терміналі D на площі 2,27 тис. кв. м.

Оціночна вартість даних приміщень, згідно з оголошенням, становить 77,94 млн грн, орендна ставка - 18%, а стартова орендна плата - 1,17 млн грн (без ПДВ).