ua en ru

"Богдан" має намір поскаржитися до ЄСПЛ на фіскальні органи

Оператор автомобільного ринку і виробників автотранспортних засобів корпорація "Богдан" має намір поскаржитися в Європейський суд з прав людини на фіскальні органи у разі неможливості доведення правоти в національних судах.

Оператор автомобільного ринку і виробників автотранспортних засобів корпорація "Богдан" має намір поскаржитися в Європейський суд з прав людини на фіскальні органи у разі неможливості доведення правоти в національних судах. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Богдан" вважає неприпустимими ситуації, коли доводи, документи і клопотання представників підприємства без обгрунтувань не приймаються до уваги. При цьому український суд, як відзначає компанія, може вимагати надання документів, існування яких чинним законодавством не передбачено.

"Скасовуючи правомірні рішення судів першої інстанції, суди апеляційної інстанції, не вказуючи... в чому... полягає порушення законодавства платником податків, роблять висновки, що дії платника податків є незаконними", - йдеться в повідомленні компанії.

Нагадаємо, раніше корпорація "Богдан" заявила, що може припинити діяльність вхідних в неї компаній у зв'язку з численними перевірками контролюючих та фіскальних органів і тиском на бізнес. 14 лютого дилерська мережа корпорації "Богдан" призупинила діяльність своїх компаній у дев'яти областях України.

За даними "Богдана", територіальні органи Міністерства доходів і зборів за липень-листопад 2013 року на підприємствах корпорації провели 13 позапланових і 3 планові перевірки. За повідомленнями ЗМІ, у компанії вимагають податкові донарахування більш ніж на 45 млн грн.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів.