ua en ru

"Баварія" розпочала новий чемпіонат перемогою, а ПСЖ цього не вдалося

Официальный дебют Лорана Блана в качестве главного тренера "Пари Сен-Жермен" был омрачен потерей очков в матче первого тура с "Монпелье." "Бавария" приступила к защите чемпионского титула с победы над "Боруссией" из Менхенгладбаха, при том что забила автогол и смазала один пенальти.

Офіційний дебют Лорана Блана в якості головного тренера "Парі Сен-Жермен" був затьмареним втратою очок у матчі першого туру з "Монпельє." "Баварія" приступила до захисту чемпіонського титулу з перемоги над "Боруссією" з Менхенгладбаха, при тому що забила автогол і змастила один пенальті.

Німеччина

Перший матч Хосепа Гвардіоли в чемпіонаті Німеччини завершився перемогою "Баварії" над менхенгладбахською "Борусією" з рахунком 3:1.

У мюнхенців на полі з'явилися ті ж футболісти, що в травні виграли фінал Ліги чемпіонів УЄФА, і результат не змусив себе чекати. Вже до 15-ї хвилині господарі вели в два м'ячі. Авторами голів стали Арьєн Роббен і Маріо Манджукіч.

Згодом гравці "Баварії" не раз влучали м'ячем у каркас воріт, та й взагалі вони розтринькували моменти з розмахом. Розплатою за це став автогол Данте, але більшого чемпіон менхенгладбахцам не дозволив. Швидше навпаки.

У другому таймі захисник "Боруссії" Альваро Домінгес за дві хвилини двічі привіз у свої ворота пенальті, і в обох випадках він був покараний за гру рукою. Якщо Томас Мюллер пробити голкіпера не зумів, то Давид Алаба послав м'яч у сітку, встановивши остаточний результат - 3:1.

Франція

У першому турі чемпіонату Франції "Парі Сен-Жермен" зіграв внічию з "Монпельє", засмутивши Лорана Блана, який відзначив офіційний дебют біля керма червоно-синіх.

Автором першого гола у сезоні став півзахисник господарів Ремі Кабелля. Підхопивши м'яч, він з гострого кута елегантно перекинув м'яч через воротаря ПСЖ Сальваторе Сірігу, і команда Блана не відразу оговталася від цього удару.

Реальні моменти біля воріт суперника чемпіон став створювати лише після перерви, і на 60-й хвилині це дало плоди: Максвелл скористався скидкою Златана Ібрагімовича, зробивши рахунок 1:1. Після цього ПСЖ завівся і мав шанси вирвати перемогу, однак гострий удар вийшовшого на заміну Едінсон Кавані відбив воротар.

Нагадаємо, що вчора стартував п`ятий тур чемпіонату України.

Використані матеріали УЄФА