ua en ru

"Батьківщина" займає друге місце в рейтингах, - соціологи

Шість політичних партій долають 5-відсотковий бар'єр і проходять до нового складу Верховної Ради. Про це свідчать результати всеукраїнського соціологічного дослідження, яке провів Інститут Горшеніна.

Згідно з оприлюдненими даними, за партію "Блок Петра Порошенко" готові проголосувати 24,2% виборців, за ВО "Батьківщина" - 10,4%, за "Народний фронт" - 7,9%. Радикальну партію Олега Ляшка підтримують 7,4% опитаних, "Громадянську позицію" - 5,4% і партію "Самопоміч" - 5,3%.

Близькі до того, щоб подолати прохідний бар'єр, "Опозиційний блок" (4,9%) і партія "Сильна Україна" (4,0%). Більше одного відсотка набирають ВО "Свобода" (3,0%), Комуністична партія (2,1%) і "Правий сектор" (1,2%). Іншим партіям планують віддати голоси лише 1,7% українців.

19% опитаних ще не визначилися з партією, за яку голосуватимуть. Не змогли відповісти на поставлене запитання 3,5% респондентів.

Всеукраїнське соціологічне дослідження було проведено Інститутом Горшеніна 12-21 жовтня 2014 року. Всього, згідно з вибіркою, з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України, було опитано 2000 респондентів, які репрезентують доросле населення України віком від 18 років (крім АР Крим, Донецької і Луганської областей). Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-2,2%.