ua en ru

"Батьківщина" та "Свобода" вимагають запровадити воєнний стан на Донбасі

Фракція ВО "Батьківщина" вимагає негайно запровадити воєнний та надзвичайний стан на Донбасі.

Фракція ВО "Батьківщина" вимагає негайно запровадити воєнний та надзвичайний стан на Донбасі. Про це заявив голова фракції "Батьківщина " Сергій Соболєв сьогодні під час погоджувальної ради депутатських груп та фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Батьківщина" негайно вимагає запровадити воєнний та надзвичайний стан на Донбасі", - заявив Соболєв.
Також, за його словами, "Батьківщина" вимагає створити єдиний координаційний орган при Президенті України щодо надання допомоги біженцям.

"Крім того, при Президенті України має бути створення інформаційний центр, який інформує про події в Україні", - заявив Соболєв.

Крім того, за словами нардепа, треба провести консультації з Президентом України Петром Порошенком щодо запровадження конституційної реформи та призначення посад за квотою Президента.

"Недопустимо, щоб очільники силових відомств мали приставку в.о.", - підкреслив Соболєв.

Також, на думку Соболєва, цього пленарного тижня Рада повинна розглянути наступні законопроекти: № 4032-а про зміни до закону про окуповану територію ( про освіту), № 4931 щодо економіки на окупованих територіях, № 4079а про соціальний захист військовослужбовців під час АТО, № 4073 та № 4984 про діяльність судів на тимчасово окупованій території та на території де проводиться АТО, № 4523, № 4607 про приватне обвинувачення, № 4837 та № 4838 про необґрунтовані перевірки та штрафи малого і середнього бізнесу, № 2424 про скасування медичної реформи, № 1127-2 про вищу освіту, а також законопроект № 3541 .

У свою чергу, як заявив на погоджувальній раді депутатських груп і фракцій лідер ВО "Свободи" Олег Тягнибок, фракція "Свобода" також закликала прийняти рішення про запровадження воєнного стану на засіданні РНБО.

"Події останнього часу чітко показують: у нас проблема не тільки з терористами і сепаратистами, - у нас війна з путінською Росією. Вона віроломно напала на Україну... Тому завтра ми повинні прийняти рішення про введення воєнного стану в Донецькій і Луганській області. Сьогодні буде засідання РНБО, ми сподіваємося, що буде прийнято саме таке рішення. Я застерігаю всіх тих в парламенті, хто збирається голосувати проти цього рішення", - заявив Тягнибок.

Голова фракції "Свобода" також закликав прийняти на цьому тижні постанову для забезпечення захисту державного кордону, що дозволить використовувати холодну та вогнепальну зброю під час захисту кордону.

Крім того, за його словами, терміново потрібно прийняти постанову про денонсацію угоди про безвізові поїздки громадян між Україною і РФ.

Також необхідно прийняти постанову про кримінальну відповідальність для тих, хто встановлює державні прапори і знаки інших держав.

Крім того, "Свобода" знову запропонувала прийняти постанову про розрив дипломатичних відносин з РФ.