ua en ru

"Батьківщина", "Свобода" та "Удар" вимагають повторних виборів у округах, де неможливо встановити результати голосування

Об'єднана опозиція "Батьківщина", ВО "Свобода" та партія "Удар" вимагають проведення повторних виборів по окремих одномандатним округам, якщо в округах протоколи відсутні і результат голосування встановити неможливо, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Ми вимагаємо від Президента (Віктора) Януковича і генерального прокурора України (Віктора Пшонки) негайно порушити кримінальні справи за фактами фальшувань виборчого процесу", - зазначив Яценюк, виступаючи сьогодні перед мітингуючими біля Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Він також повідомив, що за даними Об'єднаної опозиції, людей, які їдуть до Києва, щоб приєднатися до захисту результатів виборів, "зупиняє міліція, переписує номери, не дає можливості доїхати до Києва". Яценюк зазначив, що мітинги біля ЦВК триватимуть. Наступний мітинг розпочнеться о 18.00.

Раніше повідомлялося, що рада об'єднаної опозиції "Батьківщина" на своєму засіданні заявила про готовність визнати Верховну Раду України (ВР) наступного скликання неповноважною та наполягатиме на проведенні дострокових президентських та парламентських виборів в разі, якщо влада "негайно не зупинить фальсифікацію виборчого процесу та незаконне привласнення мандатів, отриманих опозиційними кандидатами".

Читайте також: Яценюк, Тягнибок та Кличко прибули до ЦВК та написали заяву з проханням про чесний підрахунок голосів на виборах-2012