ua en ru

"Батьківщина" підтримає введення військового стану на Донбасі, - Тимошенко

Мирна ініціатива України щодо припинення АТО на сході виявилася односторонньою, оскільки Російська Федерація цей план так і не підтримала. Про це заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на брифінгу після відвідування у госпіталі поранених в ході АТО військових.

Тимошенко наголосила, що президент має перейти до плану більш рішучих дій і ввести воєнний стан в частині Донецької та Луганської областей, якщо до завершення відведеного терміну Росія не залишить територію України.

За її словами, за цей тиждень наша країна понесла важкі втрати: 23 українці загинули, безліч поранених, триста мирних громадян взяті в заручники, а Росія використала цей тиждень "для суттєвого посилення свого військового контингенту в Україні та додатково завела важку бронетехніку".

"Сьогодні спливає той термін, який був виділений на проведення цих мирних ініціатив, і сьогодні цілком зрозуміло, що РФ ці мирні ініціативи не підтримала, не долучилася до них, не скористалася цим шансом. Ще до 22.00 є час, і ми будемо сподіватися, що Росія покине територію України, дасть нам мир, дасть нам спокій. Але в той же час, якщо цього не відбудеться, нам треба діяти рішуче", - наголосила політик.

Тимошенко повідомила, у разі внесення президентом пропозиції про введення воєнного стану до парламенту, партія "Батьківщина" та її фракція одностайно підтримають цю ініціативу.

"Я абсолютно поділяю висловлювання президента України про те, що треба не місяцями вести наші військові операції, а закінчити їх за дві години, і саме цього очікує вся країна. Росія не підтримала мирні ініціативи України. За цей тиждень вона посилила атаку на Україну, але я впевнена, що Україна сильна і може з цим впоратися. Мир - безцінна річ, але мир треба завойовувати, а не виторговувати", - зазначила вона.

Юлія Тимошенко також подякувала військовим, які боронять кордони України на сході.

"Батьківщина" підтримає введення військового стану на Донбасі, - Тимошенко