ua en ru

"Азовсталь" поставить до Єгипту 27 тис. т слябів, - Мінпромполітики

Група "Метінвест" та компанія Міноборонпрому Єгипту "Абу Забел" підписали контракт про співпрацю. Контракт був підписаний 25 листопада за результатами зустрічі міністра промислової політики України Дмитра Колєснікова з міністром оборонної промисловості Арабської Республіки Єгипет Саєдом Мешалом, повідомляє прес-служба Мінпромполітики України.
За умовами контракту, українські металурги поставлять до Єгипту 27 тис. т слябів виробництва МК "Азовсталь" (м. Маріуполь).
Також за результатами зустрічі С.Мешал дав доручення організувати візит делегації представників Міністерства оборонної промисловості Єгипту для ознайомлення з виробничим потенціалом України.
Результатом такого візиту має стати визначення напрямів співробітництва у цивільній та військовій сферах виробництва, зокрема кооперація, передача технологій і спільні дослідження.
Конкретним напрямом взаємовигідної співпраці може стати налагодження промислової кооперації між АТ "АвтоКрАЗ", яке готове поставляти тільки шасі автомобіля для наступного встановлення на ньому різноманітного обладнання та устаткування, якого налічується понад 109 типів. Єгипетська сторона наразі проводить заводські випробування декількох вантажівок КрАЗ, на які встановлені мостові пороми єгипетського виробництва.