ua en ru

"Арселорміттал Кривий Ріг" скоротить ще 446 співробітників

"Арселорміттал Кривий Ріг продовжить скорочення працівників свого українського металургійного комбінату. З 38 тис. 267 посад скороченню будуть підлягати 446, повідомило керівництво підприємства в корпоративній газеті "Металург".

"З 38 267 посад скороченню будуть підлягати 446. Ми змушені піти на цей крок через необхідність виконувати зобов'язання щодо обсягів і термінів виплати заробітної плати десяткам тисяч співробітників, що залишаються",- повідомив гендиректор підприємства Олександр Поляков.

Відомо також, що керівництво меткомбінату розглядає можливість запуску до кінця року додаткового етапу програми добровільного звільнення співробітників. Це дасть можливість працівникам, які потрапляють під скорочення, звільнитися за власним бажанням і отримати грошову компенсацію, зазначив Поляков.

Директор департаменту по персоналу "Арселорміттал Кривий Ріг" Ірина Єфімчук додала, що протягом 2012 р. на підприємстві вже пройшло чотири хвилі програми добровільного звільнення, хоча бюджетом передбачено лише дві.

Читайте також: Чистий прибуток ArcelorMittal за 9 місяців 2012 р. скоротився до 261 млн дол

Сталеливарний гігант ArcelorMittal було утворено в серпні 2006 р. в результаті злиття люксембурзької Arcelor і Mittal Steel, що належала індійському бізнесменові Лакшмі Мітталу. Сума операції була оцінена в 40 млрд дол. Злиття Arcelor і Mittal Steel дозволило створити об'єднану компанію, яка на даний час контролює близько 8% світового ринку сталі. Компанія ArcelorMittal працює в більш ніж 60 країнах і виробляє десяту частину всієї світової сталі. На даний час Міттал займає посаду голови ради директорів і головного керуючого компанії ArcelorMittal.

В Україні ArcelorMittal володіє ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" (колишня "Криворіжсталь"), яке спеціалізується на виробництві сталі, готового прокату, чавуну, агломерату та інших видів металургійної продукції. До 90% продукції комбінат поставляє на експорт. За 9 міс. 2012 р. "АрселорМіттал Кривий Ріг" збільшив виробництво сталі на 16,6% - до 4,77 млн т.