ua en ru

"Арселорміттал Кривий Ріг" має намір змінити транспортну логістику при експорті залізорудної сировини в Румунію

ПАТ "Арселорміттал Кривий Ріг" початок пілотний проект щодо зміни транспортної логістики при експорті залізорудної сировини в Румунію. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

5 листопада "Арселорміттал" відвантажив першу партію залізорудного концентрату за напрямом ДП "Ізмаїльський морський торговельний порт" (Одеська область). Загальна вага першої партії вантажу для транспортування на підприємство "Арселорміттал Галаті" (Румунія) склав 3,6 тис. тонн залізорудного концентрату.

В листопаді 2013 р. загальний обсяг пробної партії вантажу "Арселорміттал" для перевалки в Ізмаїльському морському торговельному порту складе близько 7 тис. тонн залізорудної сировини. Планована місячна партія вантажу в повному обсязі складе до 40 тис. тонн продукції.

"Ми починаємо поставки вантажу в Румунію водним шляхом з метою загальної оптимізації логістики поставок. Очікуємо, що транспортування залізорудної сировини в Румунію в змішаному, залізнично-водному сполученні (по залізниці до порту Ізмаїл і далі морем, із заходом в р. Дунай) буде для нас більш вигідним логістичним рішенням порівняно з виключно залізничної перевезенням. Однак у холодну пору року ми будемо змушені повернутися до традиційної схеми логістики залізничним транспортом, оскільки в зимовий час року навігація по Дунаю обмежена. У цьому листопаді ми здійснюємо пробну поставку продукції в Румунію. Це старт пілотного проекту, метою якого є оцінка ефективності постачання залізорудної сировини шляхом залізнично-водного сполучення. Якщо економічний ефект буде підтверджений, і забезпечені належні умови перевалки залізорудного концентрату, ми продовжимо співпрацю з Ізмаїльським морським торговельним портом після відкриття судноплавства по Дунаю в березні 2014 р.", - заявив Юрій Шнейдмюллер, генеральний директор "Арселорміттал Транс".

"Арселорміттал Транс" - підрозділ компанії "Арселорміттал" з управління зовнішньої логістикою підприємств групи "Арселорміттал" в країнах СНД (Україна, Росія, Казахстан). "Арселорміттал Транс" управляє логістикою всього обсягу вантажопотоків підприємств "Арселорміттал" в СНД (металопродукція, вугілля, кокс, залізна руда тощо). Загальний обсяг вантажів, перевезення яких відбувається під управлінням "Арселорміттал Транс", становить понад 32 млн тонн в рік.