ua en ru

"Альтком" виграв тендер на будівництво ділянки дороги в Грузії вартістю близько 90 млн дол

Українська будівельна компанія "Альтком" виграла тендер на будівництво ділянки дороги Самтредіа - Григолети в Грузії протяжністю 11,5 км і вартістю близько 90 млн дол. (153,5 млн ларі), повідомляє прес-служба компанії. Шосе Е-60 - частина грузинської східно-західної магістралі. Проект фінансує Європейський інвестиційний банк, замовник - управління доріг Міністерства регіонального розвитку та інфраструктури Грузії. Загальна протяжність автомагістралі, яку належить побудувати в рамках проекту, становить 54 км.

Шосе спроектовано і має бути споруджено у відповідності зі стандартами Грузії і трансєвропейських магістралей. У ході будівництва першого ділянки будуть зведені два мости через річки Цхенисцкали і Ріоні, шляхопровід, два переїзди і дві розв'язки. Також належить прокласти 952 м водопропускних труб.

"Альтком" - одна з найбільших будівельних компаній України, що спеціалізується на будівництві і реконструкції злітно-посадкових смуг, доріг, мостів, об'єктів спортивної інфраструктури, аеродромних і аеровокзальних комплексів, промислових і комерційних об'єктів, житлових будинків.