ua en ru

"АЕС Київобленерго" заявляє, що докладає всіх необхідних зусиль для ліквідації наслідків негоди

"АЕС Київобленерго" докладає всіх необхідних зусиль для ліквідації наслідків негоди в Київській обл. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Основна причина аварійних відключень електроенергії через падіння дерев - застарілі норми і правила, які не дозволяють енергокомпаніям проводити розчищення трас ЛЕП на висоту падаючого дерева в лісових просіках. Ситуація ускладнювалася тим, що енергетикам важко добиратися до місць аварій через замети, особливо в лісових масивах. Персонал, транспорт і всі необхідні ресурси були оперативно перекинуті в найбільш постраждалі райони", - говориться в повідомленні прес-служби.

За період ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, за даними лісового господарства і компанії, з ЛЕП було знято близько 18 тис. дерев.

За даними "Київобленерго", на сьогоднішній день в Київській обл. залишаються знеструмленими близько 50 населених пунктів.

"Над ліквідацією наслідків аварій працює 146 бригад енергетиків - це близько 600 чоловік і 190 одиниць техніки. Всі енергетики ПАТ "АЕС Київобленерго" працюють з понаднормовими роботами, у середньому тривалість зміни становить 12 годин", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 19 грудня, прем'єр-міністр Микола Азаров поставив під сумнів можливість "Київобленерго" займатися електропостачанням Київської області, поклавши провину за неготовність Київської обл. до морозів на керівництво компанії і місцеву владу.