ua en ru

У консульстві РФ у Сан-Франциско в каміні спалювали невідомі предмети, - AP

У консульстві РФ у Сан-Франциско в каміні спалювали невідомі предмети, - AP Фото: дим над консульством РФ у Сан-Франциско (twitter.com/SamNBCBayArea)

У МЗС Росії дим над будівлею генконсульства пояснили "заходами з консервації будівлі"

Над генконсульством Росії у Сан-Франциско, яке за рішенням влади США має бути закрите, ввечері в п'ятницю, 1 вересня, помітили чорний дим. Про це повідомляє AP.

До місця події прибули пожежники, проте співробітники консульства не пропустили їх на територію, заявивши, що "жодних проблем немає", просто вони спалювали в каміні невстановлені предмети.

Прес-секретар пожежної частини Сан-Франциско повідомила, що після надходження повідомлення про дим над російським консульством була відправлена команда пожежників.

Було встановлено, що дим надходить із труби димоходу.

"У них в каміні розведений вогонь", - сказала вона.

При цьому співрозмовник агентства уточнила, що зараз температура в Сан-Франциско близько 30 градусів вище нуля і їй незрозуміло, навіщо розпалювати камін у спеку.

"Це не випадково. Вони щось спалюють у каміні", - зазначила представник пожежної частини.

У МЗС Росії появу чорного диму над будівлею російського генконсульства в Сан-Франциско пояснили "заходами з консервації будівлі".

"Проводяться заходи з консервації будівлі. У зв'язку з цим можуть закриватися вікна, опускатися штори, вимикатися світло, спускатися вода, зачинятися двері, викидатися сміття... і багато іншого", - написала у Facebook представник російського МЗС Марія Захарова.

Нагадаємо, раніше в МЗС Росії заявили, що в будівлі російського генконсульства в Сан-Франциско США 2 вересня планують провести обшук.