ua en ru

Невизнане Придністров'я не готове обговорювати свій статус у складі Молдови

Невизнане Придністров'я не готове обговорювати свій статус у складі Молдови Фото: глава невизнаного Придністров'я Вадим Красносельський

У Придністров'ї очікують від Молдови кроків назустріч

Влада невизнаного Придністров'я не готова обговорювати на переговорах із Кишиневом свій статус у складі об'єднаної Молдови. Про це заявив "президент республіки" Вадим Красносельський, передає ТАСС.

"Я не готовий вести переговори щодо політичного врегулювання, оскільки наш народ визначив вектор розвитку - незалежність Придністров'я. Він ясний і зрозумілий. При цьому я готовий обговорювати будь-які проблеми економічного, гуманітарного, культурного характеру. І ми їх обговорюємо", - сказав Красносельський.

З його слів, Тирасполь зробив кілька кроків назустріч Кишиневу, вирішивши низку спірних питань, і тепер чекає кроків у відповідь.

"Вирішується така серйозна проблема, як припинення політично мотивованих кримінальних справ", - додав Красносельський.

Він стверджує, що у відповідь Тирасполь не лише не бачить від Кишинева кроків назустріч, а й відчуває все більший натиск.

Зокрема представник Придністров'я висловив стурбованість планами Молдови щодо встановлення контролю над "придністровською ділянкою" молдавсько-українського кордону.

Він побоюється, що таким способом Кишинів може встановити контроль над зовнішньоторговельною діяльністю невизнаної республіки і чинити на неї тиск.

"На сьогоднішні ми маємо ситуацію, коли рішення ухвалюється за спиною Тирасполя. Абсолютно ігнорується воля придністровського народу. Ставиться під загрозу мир і економічна безпека на цій території", - сказав Красносельський.

Нагадаємо, президент Молдови Ігор Додон виступає за надання особливого статусу в рамках єдиної країни для невизнаного Придністров'я.