ua en ru

Жан-Марі Ле Пен відмовився від участі у регіональних виборах у Франції

Жан-Марі Ле Пен відмовився від участі у регіональних виборах у Франції Жан-Марі Ле Пен

Засновник французької ультраправої партії "Національний фронт" та її почесний голова Жан-Марі Ле Пен заявив, що не братиме участі у регіональних виборах в кінці цього року після розбіжностей з його дочкою Марін Ле Пен, яка зараз є лідером партії. Про це повідомляє Deutshe Welle.

Відповідаючи на питання газети Le Figaro про те, чи буде він висувати свою кандидатуру на виборах в регіоні Прованс-Альпи-Лазурний берег", він сказав: "Немає, хоча я думаю, що я кращий кандидат". Він заявив, що замінити його могла б його онука - Маріон Марешаль Ле Пен.

Раніше в квітні 86-річний Жан-Марі Ле Пен в одному з інтерв'ю розкритикував нинішню лінію "Національного фронту" та його керівників. Крім того, політик виступив на захист французького маршала Петена, який під час Другої світової війни погодився на співпрацю з нацистськими загарбниками. Також Ле Пен підтвердив свою думку про те, що газові камери в нацистських концтаборах є "не більше ніж деталлю історії".

Глава партії Марін Ле Пен заявила, що висловлювання її батька стали сильним ударом по партії та її електорату. Вона зажадала від нього добровільно піти з посади почесного голови партії і висловилася за усунення Жана-Марі Ле Пена від участі в регіональних виборах, пояснивши, що це питання буде вирішено в "Національному фронті" 17 квітня.

Нагадаємо, наприкінці березня у Франції пройшов другий тур місцевих виборів.