ua en ru

Під час 6-ї хвилі мобілізації у Києві значно менше добровольців, - військовий комісар

Під час 6-ї хвилі мобілізації у Києві значно менше добровольців, - військовий комісар Фото: 18 червня в Україні стартувала 6-я хвиля мобілізації

У третю і другу чергу мобілізації було набагато більше добровольців

У Києві під час 6-ї хвилі мобілізації до військкоматів прийшло значно менше добровольців ніж під час попередніх хвиль. Про це заявив військовий комісар Києва Володимир Кидонь сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вас скажу відверто: менше, ніж було у третю і у другу чергу. У третю і другу чергу було набагато більше добровольців",- заявив Кидонь.

"У нас є проблеми з деякими керівниками, установами, організаціями у місті Києві, які на сьогоднішній день будь-якими шляхами, тобто думаючи, що він робить це правильно, намагаються не допустити на територію підприємств, установ, організацій представників",- зазначив військовий комісар.

При цьому він також повідомив, що у комісаріаті наразі знайшли спосіб, як вручити повістки недобросовісним керівникам підприємств.

"Ми зараз хитро поступили. Зараз розпорядженням голови районної адміністрації створені комісії, у яку входить заступник голови районної державної адміністрації, заступник голови районного управління міліції, представник прокуратури, представник військового комісаріату... представник громадськості, представник СБУ, і ми цією категорією стараємось зайти на підприємство, організацію з метою виконати питання закону України, щоб вручити керівнику підприємства список з повістками", - сказав Кидонь.

Нагадаємо, в ході шостої хвилі мобілізації на військову службу в рівних пропорціях будуть призиватися військовозобов'язані з досвідом служби і ті, які раніше не служили.

Призовників 6-ї хвилі мобілізації будуть готувати три місяці.