ua en ru

На сході України стартує місія з розслідування причин аварії МН-17

На сході України стартує місія з розслідування причин аварії МН-17 Фото: уламки малайзійського лайнера МН-17

Про результати розслідування не буде повідомлятися

На сході України стартує нова місія з розслідування причин катастрофи в Донецькій області малайзійського лайнера, який летів рейсом МН-17 з Амстердама в Куала-Лумпур, передає прес-служба Служби безпеки України (СБУ) з посиланням на начальника головного слідчого управління СБУ Василя Вовка.

"Сьогодні на Східній Україні починається нова місія в рамках слідства падіння рейсу МН-17", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за завданням міжнародної спільної слідчої групи місія буде здійснюватися експертами з Національної поліції Нідерландів і СБУ за сприяння ОБСЄ.

"Розслідування, яке триватиме максимально два тижні, спрямоване на збір доказів в підтримку або спростування різних версій щодо обставин авіакатастрофи", - повідомили в СБУ.

При цьому, як повідомляється, про хід та результати розслідування цією місією не буде зроблено ніяких додаткових оголошень.

Відзначимо, в кінці травня закінчилася місія з пошуку тіл загиблих. В Нідерланди були відправлені людські останки, особисті речі та уламки літака для подальшого розслідування.

Нагадаємо, Boeing-777 малайзійських авіаліній " розбився в районі села Грабово Донецької области17 липня 2014 року. На борту перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Уряду України і ряду західних країн впевнені, що літак був збитий з ЗРК "Бук" проросійськими сепаратистами на Донбасі. Бойовики стверджують, що не мають у своєму розпорядженні засобами, якими можна було б збити літак на такій висоті. При цьому в Росії заявляють, що малайзійський лайнер був збитий українською ракетою класу "земля-повітря" або "повітря-повітря".

Попередній звіт Ради з безпеки Нідерландів, опублікований 9 вересня 2014 р. свідчить, що катастрофа літака в Донецькій області було наслідком попадання в літак зовні великого числа дрібних високошвидкісних об'єктів.