ua en ru

Питання трибуналу по катастрофі Boeing винесуть на Генасамблею ООН, - Парубій

Питання трибуналу по катастрофі Boeing винесуть на Генасамблею ООН, - Парубій Фото: Андрій Парубій

На його думку, Генасамблея ухвалить рішення трибуналу

Віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що розгляд питання про створення міжнародного трибуналу для покарання винних в авіакатастрофі малайзійського Boeing на Донбасі буде відбуватися в Генеральній асамблеї ООН. Про це він сказав в інтерв'ю 5 каналу.

"Немає сумнівів, що це питання (про створення трибуналу, - ред.) буде перенесено в Генеральну асамблею ООН, де Росія вже не буде мати права вето, де вже можна буде 2/3 голосів приймати рішення. І у мене майже немає сумнівів, що дане рішення буде прийнято на Генеральній асамблеї ООН", - сказав Парубій.

Крім того, він зазначив, що інцидент з накладенням вето Росією дає підстави ставити питання про виключення Росії з Ради безпеки ООН.

Також Парубій вважає, що той факт, що Росія ветировала резолюцію по Боїнгу, свідчить про публічне визнання нею провини у трагедії.

Нагадаємо, в МЗС Нідерландів назвали 3 альтернативи трибуналу з Boeing. Крім винесення питання на Генасамблею ООН також розглядаються створення трибуналу спільними силами всіх п'яти країн, які були ініціаторами проекту трибуналу, а також - організація процесу в національному суді однієї із зацікавлених країн.