ua en ru

Рада ратифікувала договір з Японією про кредит на модернізацію БСА

Рада ратифікувала договір з Японією про кредит на модернізацію БСА Фото: Верховна Рада України

За відповідне рішення проголосували 265 нардепів

Верховна Рада України підтримала в цілому проект закону № 0052 "Про ратифікацію угоди (у формі обміну нотами) між Україною і Японією на надання кредиту для проекту модернізації Бортницької станції очищення стічних вод в рамках реалізації проекту "Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації". За відповідне рішення проголосували 265 нардепів при 226 мінімально необхідних.

"Договором передбачається, що Японське агенство міжнародного співробітництва надасть Україні пільговий кредит у сумі понад 108 мільярдів японських єн. На сьогоднішній день при сьогоднішньому об мінному курсі це приблизно понад 900 мільйонів доларів США строком на 40 років, з них 10 років - пільговий період під 0,1% річних для реалізації проекту модернізації станції очистки стічних вод" - заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.

Нагадаємо, вчора Голова парламенту Володимир Гройсман відкрив третю сесію Верховної Ради України сьомого скликання, перше урочисте засідання Верховної Ради 3 скликання сесії 8 тривало близько 20 хвилин. За цей час народні депутати двічі вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих 31 серпня біля парламенту нацгвардейцев та загиблих учасників антитерористичної операції. Згідно з регламентом, сьогодні в порядку денному засідання ВРУ не було питань до розгляду.