ua en ru

Венеціанська комісія позитивно оцінила проект судової реформи

Венеціанська комісія позитивно оцінила проект судової реформи Фото: Володимир Гройсман

Спікер підтвердив, що Венеціанська комісія позитивно оцінила напрацювання КК щодо децентралізації

Венеціанська комісія дала позитивний висновок щодо проекту змін до Конституції України в частині судової реформи, який раніше був розроблений Конституційною комісією. Про це сьогодні під час засідання Конституційної комісії заявив її голова, спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"На четвертому засіданні Венеціанської комісії це питання розглядалося, ми сьогодні почуємо висновки, які були прийняті. Хочу вже сьогодні сказати, що висновок був позитивним щодо роботи, яка проводилася в рамках підгрупи Конституційної комісії", - заявив Гройсман.

При цьому він в черговий раз підтвердив, що Венеціанська Комісія позитивно оцінила напрацювання Конституційної Комісії щодо змін до Конституції в частині децентралізації.

"Це означає, що нарешті ми виходимо на рішення, які повністю відповідають найвищим європейським стандартам",- підкреслив голова Конституційної комісії.

Нагадаємо, раніше Венеціанська комісія підтримала проект змін до Констиуції в частині судової реформи, проте вважає, що звільнення всіх суддів в Україні не відповідає європейським стандартам.

Нагадаємо, раніше член Конституційної комісії Оксана Сироїд заявляла, що змін в Конституцію України в частині правосуддя можуть бути схвалений до кінця 2015.