ua en ru

Український генпрокурор ігнорує результати розслідування австрійських органів, - APA

Австрійський адвокат, професор д-р Річард Сойєр, який представляв членам регламентного комітету Верховної Ради рішення Вищого суду Австрії, обурений поведінкою представників Генпрокуратури України. Про це він повідомив у своїй заяві, опублікованій австрійським інформагентством APA.

Напередодні адвокат д-р Річард Сойєр представив членам регламентного комітету парламенту рішення Вищого суду Відня, згідно з яким обвинувачення, які розглядаються комітетом, кваліфікується як "просто зіставлення домислів і спекуляцій".

"Викликає подив поведінка генерального прокурора України. Він залишив зал засідань як тільки надали слово юристам Клюєва. Він заявив, що не був готовий почути не-українців на цьому засіданні", - повідомив д-р Сойєр у своїй заяві.

За його словами, таке ставлення генерального прокурора України викликає розчарування, так як це були відкриті збори і така поведінка - ігнорувати аргументи через національність мовця - не відповідає європейській практиці.

"Крім того, висунуті звинувачення моєму клієнтові Сергію Клюєву, відображені у поданні, в основному відповідають тим, які вже були розглянуті та відхилені судом Вени", - пояснив він.

"Також викликає подив, чому генеральний прокурор намагався обмежити прозорість засідання та інформацію членам парламенту", - підкреслив д-р Сойєр.