ua en ru

Україна досі не може вивести військові кораблі з Криму, - Генштаб

Україна досі не може вивести військові кораблі з Криму, - Генштаб Фото: В Криму ще залишилися кораблі ЗСУ

Необхідні відповідні домовленості на рівні МЗС України і Росії

На території анексованого Криму залишаються військові кораблі, літаки і вертоліт Збройних сил України (ЗСУ). Про це повідомив начальник прес-служби Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов, пише видання Крим.Реаліі.

Він зазначив, що в червні минулого року Росія ухвалила рішення про призупинення повернення військового майна з Криму на материкову частину України.

"Згідно з офіційними даними, на території Автономної Республіки Крим 35 одиниць кораблів, катерів і суден забезпечення, у тому числі й ті кораблі, які є бойовими. Мова йде про корвет "Тернопіль" , "Луцьк", "Хмельницький", ракетний корвет "Придніпров'я", корабель управління "Славутич", морські тральщики "Чернігів" та "Черкаси", великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський", підводний човен "Запоріжжя" та ряд інших суден і кораблів забезпечення. Також на території Автономної Республіки Крим залишилися дві одиниці літаючого човна БЕ-12 - літак і один вертоліт Мі-9", - повідомив Селезньов.

За його словами, ВСУ готові продовжити переміщення техніки на територію материкової України, однак потрібні відповідні домовленості на рівні МЗС двох країн - України та Росії.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України (МВС) планує створити спеціальне управління МВС в Автономній Республіці Крим, яке буде функціонувати на материковій частині країни.