ua en ru

Україна отримала право на безмитне ввезення до США жмиху, інертних газів та деталей до локомотивів

Україна отримала право на безмитне ввезення до США жмиху, інертних газів та деталей до локомотивів Фото: Україна та США

Дані товари підлягають під дію Генералізованої системи преференцій США

Україна отримала право на безмитне ввезення до Сполучених Штатів Америки (США) жмиху, інертних газів та деталей до локомотивів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"Завдяки злагодженим та цілеспрямованим діям Мінекономрозвитку зроблено ще один крок для підтримки українського експорту. Офіс торгового представника США оголосив, що, за результатами перегляду переліку товарів, які підпадають під дію Генералізованої системи преференцій США (ГСП), Адміністрацією Президента США прийнято рішення щодо повернення певних товарів українського експорту до США під сферу дії ГСП, що надає можливість їх безмитного ввезення на територію США", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, під дію ГСП будуть повернені товари, які попередньо були вилучені США, як такі, що не відповідали встановленими критеріям, зокрема: макуха та інші тверді залишки виділення жирів та олії з соняшникового насіння (код 2306.30.00); рідкісні гази, крім аргону (код 2804.29.00); частини до залізничних локомотивів або моторних вагонів трамваю або рухомого складу (код 8607.19.03).

"Зазначений крок дозволяє потенційно збільшити експорт української продукції до США та надає додаткові конкурентні переваги український продукції", - зазначила заступник міністра - торговий представник України Наталія Микольська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна нарощуватиме експорт до Китаю.