ua en ru

Україна перейде на електронну систему закупівель в 2016 р., - МЕРТ

Україна перейде на електронну систему закупівель в 2016 р., - МЕРТ Фото: Максим Нефьодов

До осені система електронних закупівель буде працювати у тестовому режимі

Україна повністю перейде на електронну систему закупівель в 2016 р. Про це в ході прес-конференції в четвер у Києві повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пілоти (пілотні проекти по електронних закупівель, - ред.) повинні працювати до осені 2015 р., як пілоти, коли повинна бути зібрана повна статистика, позитивні і негативні враження від закупівельників, з боку держави, з боку приватного сектора. Вони повинні бути узагальнені і восени ми виходимо на повноцінний проект про електронні закупівлі. До кінця 2016 р. він повинен бути прийнятий... В 2016 р. і майже всі закупівлі в країні мають бути переведені в електронний формат", - розповів Нефьодов.

За словами чиновника, на електронні закупівлі не будуть переведені менше 1% держзакупівель, включаючи закупівлі, які неможливо реалізувати через електронну систему - закупівля складних технічних виробів, професійних послуг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що систему допороговых електронних закупівель вже використовують всі українські міністерства.