ua en ru

Україна після 1 липня звернеться до РФ за кодами для об'єднання газопроводів з Угорщиною

Україна після 1 липня звернеться до РФ за кодами для об'єднання газопроводів з Угорщиною Фото: інтерконнектор

Україна має намір з 1 липня почати тестування інтерконектора з Угорщиною

Україна після 1 липня 2015 р. звернеться до Російської Федерації за шиппер-кодами для об'єднання транскордонних газопроводів з Угорщиною. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив президент "Укртрансгазу" Ігор Прокопів, передає кореспондент РБК-Україна.

Україна має намір з 1 липня направити запит до Росії для надання шиппер-кодів для тестування інтерконектора з Угорщиною.

"З першого июлям ми приступаємо до тестових процедур за цією угодою, з надією на те, що з першого жовтня воно почне повноцінну роботу", - сказав Прокопів.

"Тестування як раз і полягає в тому - у зверненні до Газпрому за видачу шиппер-кодів і його реакцію ми будемо бачити, тому ми пішли методом тестування, щоб не зірвати ті поставки, які на сьогодні нам йдуть з Угорщини", - повідомив він.

За словами голови "Укртрансгазу", повноцінна робота інтерконектора за новою угодою можлива лише після передачі "Газпромом" так званих шиппер-кодів.

"Тестування буде розуміти звернення до росіян за шиппер-кодами. Перевіримо, як вони себе поведуть, щоб не поставити під загрозу реальні поставки", - зазначив Прокопів.

Нагадаємо, Україна та Угорщина підписали договір про об'єднання транскордонних газопроводів.